Edukacja żywieniowa w Centrum Aktywności Lokalnej Psie Pole-Zawidawie
Wielki finał tegorocznego cyklu międzykulturowych warsztatów kulinarnych poświęcony jest smakom Włoch i znaczeniu niespiesznego dzielenia się nimi z rodziną i przyjaciółmi. Entuzjazm uczestników udowodnił, że wybór był słuszny.
Czas gotowania
Warsztaty edukacji żywieniowej
Warsztaty odbyły się w ramach projektu "Spotkanie z kulturą - centrum działań twórczych w Starej Piekarni. Edycja 8.", organizowanego przez Fundację Opieka i Troska oraz dofinansowanego ze środków Gminy Wrocław (www.wroclaw.pl).
Gianluca Olcese i Matteo Pucci poprowadzili warsztaty kulinarne i podzielili się tradycyjnymi przepisami ze swojej ziemi. Pierwsze danie trenette al pesto alla genovese z fasolką szparagową i ziemniakami, potem roladki wołowe z cebulą i, jako deser, salami czekoladowe.