Skip to main content

Potrawa z ubogiej kuchni: sos orzechowy. Edukacja żywieniowa

Sos orzechowy: jeden z najstarszych preparatów kulinarnych w kuchni genueńskiej. Ubogi i prosty przepis, którego jedynymi składnikami są orzechy włoskie, bułka tarta, mleko i gałka muszkatołowa. Wprowadzenie historyczne i przygotowanie na miejscu. Pod opieką prof. Soni Maury Barillari (Uniwersytet w Genui).

15 maja 2023 r. w Księgarni Hiszpańskiej we Wrocławiu odbyły się warsztaty edukacji żywieniowej na temat:

potrawa z ubogiej kuchni: sos orzechowy

Średniowieczna tradycja kuchni liguryjskiej: jeden z najstarszych preparatów kulinarnych w kuchni genueńskiej. Ubogi i prosty przepis, którego jedynymi składnikami są orzechy włoskie, bułka tarta, mleko i gałka muszkatołowa. Wprowadzenie historyczne i przygotowanie na miejscu. Pod opieką prof. Soni Maury Barillari (Uniwersytet w Genui).