Potrawa z ubogiej kuchni: sos orzechowy. Edukacja żywieniowa
Sos orzechowy: jeden z najstarszych preparatów kulinarnych w kuchni genueńskiej. Ubogi i prosty przepis, którego jedynymi składnikami są orzechy włoskie, bułka tarta, mleko i gałka muszkatołowa. Wprowadzenie historyczne i przygotowanie na miejscu. Pod opieką prof. Soni Maury Barillari (Uniwersytet w Genui).
15 maja 2023 r. w Księgarni Hiszpańskiej we Wrocławiu odbyły się warsztaty edukacji żywieniowej na temat:
potrawa z ubogiej kuchni: sos orzechowy
Średniowieczna tradycja kuchni liguryjskiej: jeden z najstarszych preparatów kulinarnych w kuchni genueńskiej. Ubogi i prosty przepis, którego jedynymi składnikami są orzechy włoskie, bułka tarta, mleko i gałka muszkatołowa. Wprowadzenie historyczne i przygotowanie na miejscu. Pod opieką prof. Soni Maury Barillari (Uniwersytet w Genui).